Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@10:40:26 GMT

بیماری‌های شایع کودکان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۴۷۳۶۵

بیماری‌های شایع کودکان چیست؟

بعضی از بیماری‌های شایع کودکان شامل کولیک، دردد معده، اسهال و تب بالا است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شیرخوارگی، یکی از دوره‌های بسیار آسیب پذیر زندگی است، زیرا سیستم ایمنی نوزادان هنوز در حال تکامل بوده و قبل از اینکه واکسن‌های مورد نیاز آن‌ها تزریق شود، مبارزه با بعضی از عفونت‌ها برای نوزادان دشوارتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با بعضی از بیماری‌های شایع کودکان آشنا می‌شویم:

اسهال

دلایل اسهال در کودکان شامل عفونت، مشکل در هضم بعضی غذاها، مصرف زیاد آب میوه یا شیر است. اگر کودک دچار اسهال شد، باید آب مورد نیاز بدن او را تامین کنید. اگر کودک مواد غذایی جامد مصرف می‌کند، باید از دادن غذاهای پر فیبر و چرب به او پرهیز کنید. چنانچه طی مدت ۲۴ ساعت بهبودی حاصل نشد، سن کودک زیر ۶ ماه بودیا اسهال با علائم دیگری مانند تب بالای ۳۸ درجه، استفراغ، ادرار کمتر از حد معمول، ضربان قلب سریع، مدفوع خونی یا سیاه و شکم درد همراه بود، مراجعه به پزشک ضروری است.

تب و یبوست

در صورت مشاهده دمای رکتال (Rectal)بالای ۳۸ درجه در کودک زیر ۳ ماه و دمای بدن بالای ۳۸.۳۳ درجه در کودک سه تا ۶ ماهه و همچنین در صورت گریه، کج‌خلقی و بی‌قراری نوزاد فوراً به پزشک مراجعه کنید. درد گوش، سرفه، بی‌حالی، استفراغ یا اسهال کودک را جدی بگیرید.

بعضی نوزادان روزانه چندین بار و برخی دیگر هر چند روز یکبار اجابت مزاج دارند. یبوست در صورتی ایجاد می‌شود که خارج شدن مدفوع سخت و دردناک باشد. در صورت ادامه یافتن مشکل یا مشاهده علائم دیگری مانند درد شکم یا استفراغ در کودک، به پزشک مراجعه کنید.

جوش

جوش نوزادان شامل برآمدگی‌های کوچک سفید و لکه‌های قرمز خشک و خارش دار است. در صورت اگزما از مصرف صابون‌های نامناسب برای نوزادان دوری کنید و پوست کودک را مرطوب نگه دارید. اکثر جوش‌ها جدی نیست، اما در صورتی‌که دردناک، شدید یا همراه با تب و تاول باشد، به پزشک مراجعه کنید.

سرفه

سرفه‌هایی که با تب خفیف همراه باشد، اغلب ناشی از سرماخوردگی نوزادان است. قطع نشدن تب بالا ممکن است به معنای ذات‌الریه یا آنفلوآنزا باشد. خس‌خس کردن توام با سرفه معمولاً به‌علت آسم یا عفونت ایجاد می‌شود. نوزادان مبتلا به سیاه‌سرفه دچار اسپاسم و سرفه بی‌وقفه می‌شوند. استفاده از دستگاه رطوبت‌ساز و مصرف مایعات می‌تواند سرفه را کاهش دهد.

درد معده

ناراحتی معده در کودکان می‌تواند به دلیل کولیک (قولنج)، رفلاکس، مصرف بعضی از غذاها، عفونت یا دلایل دیگر رخ دهد. برخی کودکان با امتحان کردن غذاهای مختلف مشکل دارند. اما اگر درد معده نوزادان بهبود پیدا نکرد، یا اینکه کودک دچار استفراغ، اسهال یا بی‌حالی و تب شد، با پزشک تماس بگیرید. بعضی از علائم هشدار دهنده برای نوزادان شامل تغییر اشتها، کج‌خلقی شدید، بی‌حالی، مشکلات تنفسی، بروز جوش، خشک‌شدن گردن، تشنج و تب بالا است.

کد خبر 415930

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سلامت کودکان بیماری های شایع در کودکان سرفه یبوست تب و سرفه بیماری های شایع کودکان درد معده کودکان بیماری های نوزادان سرفه کودکان تب نوزادان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۷۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان